Monday, September 7, 2009

SATU PERSOALAN

Pada pagi2 yg biasa, semua org akn pergi keje mcm biasa termasuklah seorang posmen yg bernama Mamat, dia pn mcm kita jg...Tp keje dia lain la, xla sama mcm keje kita kn?Semua org tau kan kalau keje sbg posmen ni kena g merata tmpt xkiranya kt mn2 pn,trn naik syarikat dr yg kck smpaila syarikat yg terbesar. Dari rumah kecik sampaila rmh yg terbesar. Nk dijadikan cerita la kan, hr ni si Mamat ni kena hntr sepucuk surat kt sebuah rumah banglo berhampiran jln lintang, utk pengetahuan semua jln lintang tu mmg semua posmen tkt nk g tp oleh krn rasa bertanggungjawab yang teramat sgt maka si Mamat ni pun bwklah moto kapcai dia slow2 mengharungi jln lintang tersebut...Akhrnya Mamat pun smpai la kt banglo yg tercatat alamtnya kt envelop tersebut lantas dgn pantas dan efiksyen nya si Mamat ni pun memasukkan envelop tu ke dlm letter box tp blm smpt surat tu nk msk lantas GONG!GONG!GONG!...Muncul seekor anjing yg garang dan brutalnya menuju ke arah Mamat. Laaa, tkt kt anjing rupanyer posmen2 ni..Beralih pada Mamat lak, Mamat pun ape lg terus melompat ke atas motor kapcai beliau tp blm sempat nk start, kaki Mamat dh kena tarik dgn anjing brutal tu..Habis kaki Mamat kena gigit dgn anjing tu tp yg musykilnya skrg masa anjing tu gigit kaki Mamat, Mamat ketawa dan gelak dgn sekuat hatinya sampai anjing tu pun blh pelik knp Mamat gelak..Lagi kuat anjing tu gigit makin kuat Mamat gelak...KENAPA EKKK???

4 comments:

jai@jezz said...

laaaa... apasal pulak mamat tu gelak..? gigi anjing tu tumpul kot.. hehehehehe...:p

** saya new follower kat sini.. :)

ratu pink said...

huahuahua!nop,tidak sama skali..

relevan said...

Anjing tu terlupa pakai gigi palsu lah Ratu..

ratu pink said...

hehe..uncle relevan ni mmg terer la tp kureng skeepat..dh hmpr sgt tu..t je lg,nk jwpn yg plg t